Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане при ниски обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане при ниски обороти

От няколко дни като запаля колата и когато не подавам газ, отдолу се чува някакво тракане в ауспуха.Точно някъде под предните седалки не съм сигурен дали това не е катализатора, понеже много не разбирам. Цялото е на дупки в него влиза и излиза тръбата на ауспуха.Иначе като подам газ спира тракането, прави го само на ниски обороти. Мога ли да карам така, и какво трябва да направя за отсраняването на проблема?
    146 1.4 Boxer 90HP +-
    Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Ми точно катализатора е! Ма тракане или пляскане е? И как така ще е цялото на дупки , тва да не е ламарината отгоре, щото на някои катализатори слагат една рифелова ламарина отгоре.
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Точно под седалките има тампон на който се държи ауспуха, провери да не е скъсан. Ако е така, трака при ниски обороти по купето.
      Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.

Comment

Да, ламарината отгоре е на дупки, и точно от там идва тракането. Качих я на канал, няма нищо разхлабено или скъсано.
        146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Сега, дай да уточним тая ламарина захваната ли е за катализатора или се държи горе в купето? Ако е тая дето е захваната за катализатора ->спокойно я откърти я си карай! Ако е тая алуминиевата горе на купето, то тя е сложена за топлоизолация и по-добре да се оправи по някакъв начин. Можеш ли да качиш снимка?
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Ами целия катализатор е обвит в тази ламарина, която е захваната здраво за него и няма никакви луфтове между тях.Тракането не е от нея а се чува от вътре. Утре ще пробвам да го снимам и ще сложа снимка.
            146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Недей, схванах! Няко ламарина вътре в катализатора се е скъсала и трака при ниските обороти. Мен ако питаш майната и - да трака, ма ако те дразни ще трябва да свалиш катализатора и вероятно да го смениш, което е скъпа процедура. Другият вариант е направо да го разкараш и на негово място да ти сложат резонаторно гърне, с което ще спечелиш от към динамика и може мнооооого лекинко да ти падне разхода на колата. Обаче с тия махания на катализатори чувам лоши работи за към 01.01.2007 и не се знае още, ма аз лично съм без катализатори и на двете каручки

П.П. Понеже Алфа-та ми е тежичка и малък ДВГ, па и катализатора е бил позапушен, много яко се усети махането му, а и звука стана един приятен, малко го докарвам като на boxer
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

ОК, мерси Crusader! Засега ще я покарам така. И аз съм чувал че след махането на катализатора колата се държи по-добре, но ще изчакам приемането ни в ЕС да видим какви ще са санкциите за тези без катализатори, и тогава ще му мисля
                146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Махай катализаториа и това е! Ще се радваш на по-добър звук! За рървежа незнам де но може и да усетиш ралзика, аз лично не усещам!
                  ПС: Сигурен ли си 100% че звука е от там, да не би да идва от скоростаната кутия!? Е дано не е, че ще е доста по неприятно!
                  Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

От него е, качих я онзи ден на канал и точно от там идва звукът. Много гадно трака, направо като трактор е. Добре, че е само като не подавам газ иначе нямаше да го изтрая. Засега ще го оставя така, да видим до кога ще ми издържът нервите
                    146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Първоначално публикувано от dievx
                      От него е, качих я онзи ден на канал и точно от там идва звукът. Много гадно трака, направо като трактор е. Добре, че е само като не подавам газ иначе нямаше да го изтрая. Засега ще го оставя така, да видим до кога ще ми издържът нервите
                      Махай го веднага и си слагай едно резонансно гърне пък ако искаш повечко звук направо тръба
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                      X