От няколко дни като запаля колата и когато не подавам газ, отдолу се чува някакво тракане в ауспуха.Точно някъде под предните седалки не съм сигурен дали това не е катализатора, понеже много не разбирам. Цялото е на дупки в него влиза и излиза тръбата на ауспуха.Иначе като подам газ спира тракането, прави го само на ниски обороти. Мога ли да карам така, и какво трябва да направя за отсраняването на проблема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тракане при ниски обороти
Collapse
X
-
Сега, дай да уточним тая ламарина захваната ли е за катализатора или се държи горе в купето? Ако е тая дето е захваната за катализатора ->спокойно я откърти я си карай! Ако е тая алуминиевата горе на купето, то тя е сложена за топлоизолация и по-добре да се оправи по някакъв начин. Можеш ли да качиш снимка?Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Ами целия катализатор е обвит в тази ламарина, която е захваната здраво за него и няма никакви луфтове между тях.Тракането не е от нея а се чува от вътре. Утре ще пробвам да го снимам и ще сложа снимка.146 1.4 Boxer 90HP +-
Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан
Comment
-
Недей, схванах! Няко ламарина вътре в катализатора се е скъсала и трака при ниските обороти. Мен ако питаш майната и - да трака, ма ако те дразни ще трябва да свалиш катализатора и вероятно да го смениш, което е скъпа процедура. Другият вариант е направо да го разкараш и на негово място да ти сложат резонаторно гърне, с което ще спечелиш от към динамика и може мнооооого лекинко да ти падне разхода на колата. Обаче с тия махания на катализатори чувам лоши работи за към 01.01.2007 и не се знае още, ма аз лично съм без катализатори и на двете каручки
П.П. Понеже Алфа-та ми е тежичка и малък ДВГ, па и катализатора е бил позапушен, много яко се усети махането му, а и звука стана един приятен, малко го докарвам като на boxerMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
ОК, мерси Crusader! Засега ще я покарам така. И аз съм чувал че след махането на катализатора колата се държи по-добре, но ще изчакам приемането ни в ЕС да видим какви ще са санкциите за тези без катализатори, и тогава ще му мисля146 1.4 Boxer 90HP +-
Comment
-
От него е, качих я онзи ден на канал и точно от там идва звукът. Много гадно трака, направо като трактор е. Добре, че е само като не подавам газ иначе нямаше да го изтрая. Засега ще го оставя така, да видим до кога ще ми издържът нервите146 1.4 Boxer 90HP +-
Comment
-
Първоначално публикувано от dievxОт него е, качих я онзи ден на канал и точно от там идва звукът. Много гадно трака, направо като трактор е. Добре, че е само като не подавам газ иначе нямаше да го изтрая. Засега ще го оставя така, да видим до кога ще ми издържът нервитеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment